Bir Youtube kanalı büyütmek için hashtag kullanımı önemlidir.

Youtube kanal büyümesinde öne çıkan en önemli rol, içeriğin özgün ve ilgi çekici olmasıdır. Bunun dışında içeriği iyi yansıtan bir başlık kullanmak ilk izlenim için çok önemlidir. Video tanıtımında yer alan küçük resim, ilgi çekici ve dikkat çekici görsel kişinin bu videoya tıklamasını ve abone olmasını arttırmaktadır. Hashtag kullanımı içeriğin önemini arttırmaktadır. Youtube için açılan kanal sosyal medya bölümü ile abonelerin sosyal medyada takipçi olmaları sağlanmaktadır. Yeni videolar gibi oluşumları bildirerek sosyal medya mecralarında aktif olmayı sağlamalıdır. Web sitelerinde reklam ve promosyonlar çok önemlidir.

Youtube Kanalı

Youtube kanalı açarken hangi bölümde olacağını ve ne tür içerikler yüklenmesi gerektiğini belirlemek gerekir. YouTube'da arabalar, moda, kendi kendine yardım, video oyunları ve müzik gibi birçok video bölümü bulunur. Hesaba, içeriğe ve hedefe en uygun kanal bölümünü seçerek işinizi başlatmak, doğru kitleye ulaşmak ve kanalı etkin bir şekilde büyütmek için atacağınız en önemli adımdır. Sosyal medyanın aktif kullanımı ve SEO uyumlu tanıtım yazıları youtube kanalını daha da güçlendiriyor.

Kanalın büyümesini sağlayacak tek faktör izleyici sayısıdır. İzleyici sayısını artırmak için etkileşim oluşturacak videolara "harekete geçirici mesaj" butonu eklenmeli, aboneliği sağlamak için kampanya düzenlenmeli ve kanalın sosyal medya platformlarında tanıtımı yapılmalıdır. Elbette YouTube kanalınızı büyütmenin altın kuralı içeriğinizin özgün, kaliteli ve ilgi çekici olmasını sağlamaktır. Bu noktada yaratıcı ve özgün içerik ve teknik donanım, dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardır.

Teknik Ekipmanlar

Kullanılan teknik ekipmanın da YouTube içeriğinin kalitesi üzerinde büyük etkisi vardır. Kaliteli bir kamera, mikrofon ve ışık gibi unsurları elinizin imkanları dahilinde bulundurmanız sonucun çok daha başarılı olmasına hizmet edecektir. Ayrıca teknik donanımı en etkin şekilde kullanabilen bir ekip, videolarınızı zenginleştirecek efektler, görsel ve ses tasarımı açısından çok daha profesyonel içerikler elde etmenize katkı sağlayacaktır.

Kanalı beslemeyi unutmayın.

Kanalınızı büyütecek en önemli faktör kitledir. İzleyici sayısını artırmak için etkileşim oluşturacak videolara ''harekete geçirici mesaj'' butonları eklemeniz, abone olmanızı sağlayacak kampanyalar düzenlemeniz ve diğer sosyal medya platformlarında kanalınızı tanıtmanız gerekir.

YouTube ne zaman video önerir?

Her videonun izlenme sayısı, izleyicinin tercihlerine bağlıdır. YouTube öneri algoritması, kullanıcılar izlemeye devam ettiği sürece videoları önermeye devam edecektir. Bir kanal normalden daha fazla video yüklüyorsa ve her video giderek daha az görüntüleniyorsa, ilgili izleyicinin yorulduğunun bir işareti olabilir.

YouTube abone sayısı neden düşüyor?

Abone sayınız değişmiş veya azalmış gibi görünüyorsa, bunun nedeni aşağıdakilerden biri olabilir: İzleyiciler her zamanki gibi kanalınıza abone oluyor veya abonelikten çıkıyor. Spam aboneler kanaldan kaldırılmış olabilir. Bundan etkilenirseniz YouTube Studio'da bir uyarı alırsınız.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski