Yeşil ekonomi, verimli kullanımı ve sosyal sorumluluğa sahiptir.

Sürdürülebilir kalkınma konusu, ülkenin ve küresel ekonominin vazgeçilmez bir unsurudur. Bu yüzden, Kyoto Protokolü ve Paris Sözleşme kabulü ile birçok devlet nezdinde, yerini almıştır. 

Gelişen ekonomi de, enerji ve yeşil ekonomi kavramı önemli bir hale geldi. Yeşil ekonomi kelime anlamı, toplumsal refahın ve sosyal eşitliğin artırılması, çevresel risk ile ekolojik kıtlığın azaltılması anlamına gelir. Yeşil ekonomi, düşük karbon salınımı ile kaynakların, verimli kullanımı ve sosyal sorumluluğa sahiptir. Yeşil ekonomi gelir, istihdam ve büyüme dengesini kamu ile birlikte özel sektör desteğini sağlar. Karbon emisyon azaltılması, biyolojik çeşitliliğin artırılması, ekosistem kayıbının önlenmesi yolu ile sağlar.

Yeşil Ekonomi

BM 2009 yılı, Çevre Programı (UNEP); yeşil ekonomi '' gelecek nesli, çevre riskine ya da ekolojik kıtlığa maruz bırakmadan; uzun vade de birçok insannın refahını artıracak; mal ve hizmetin üretimi, dağıtımı ve tüketimi ile ilgili ekonomik etkinlik sistemi olarak tanımlanır. UNEP, Yeşil ekonomi girişim hedefi, çevre yeşillendirme ve yeşil sektöre yapımı planı; yatırım ve analiz için gereken desteği sağlama çalışması yapmaktadır.

Birçok konu için: Enerji haber bölümü ya da enerji sektörü alanını takip edin.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski