Türk diline göre doğa bilimine ekoloji adı verilmektedir.

Türk diline göre doğa bilimine ekoloji adı verilmektedir. Genel olarak dünyadaki tüm canlıların birbirleri ve çevreleri ile olan ilişkilerini inceleyen; bilim dalının adına ekoloji adı verilmektedir. Başta insan olmak üzere tüm hayvan ve bitkiler canlılar sınıfına girmektedir. Canlıların yaşamaları ve hayatlarını devam ettirmeleri için çevreye ihtiyacı vardır. Uygun çevre koşulları ve bunun devam ettirilmesi ekoloji biliminin temel amaçları arasında yer alır.

Ekoloji Nedir?

Uygun çevre koşulları içerisinde ışık, hava, su ve toprak bulunması şarttır. Tüm canlılar için bu gereksinim çok önemlidir. Ekosistem denildiğinde, canlı ve cansız çevrenin tamamı akla gelmelidir. Ekoloji bilimi, canlı organları ile ilgilenmez. Ekolojinin amacı, canlıların uygun ortam koşulları içerisinde yaşamasını sağlamaktır.

Ekoloji, canlıların ihtiyacı olan konu ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Ekoloji bilimi akarsulardan, yeraltı sularına, kıtalardan okyanuslara kadar tüm çevre koşulunu inceler. Canlıların yaşamını sürdürmeleri, belli bir sistem içerisinde mümkündür. Bu sistem içerisinde tüm canlılar birbiri ile ilişki içerisindedir. Bu ilişki, canlıdan canlıya farklılık göstermektedir. Canlılar arasında yaşanan bu ilişki yaşamın devamı noktasında çok önemlidir.

Doğa Bilimi Ekolojinin Önemi Nedir?

Çevre koşullarının hızla bozulduğu ve dünyanın geleceği açısından sorun teşkil ettiğini ifade etmek yanlış olmaz. Doğal kaynakların tükenmesi, çevre kirliliği, küresel ısınma, buzulların erimesi gibi çevre sorunları dünya için çok büyük tehdit oluşturmaya devam ediyor. Ekolojik çevrenin bozulmaya başlaması, pek çok doğa olayını da karşımıza çıkarmaktadır. Tusunami, fırtına, kasırga, sel ve bunun gibi doğa olayları tüm dünyada artmaya başlamıştır. Ekoloji bilimi, bu durumu incelemekte ve ne gibi tedbirler alınması gerektiğini tespit etmektedir. Tüm canlıların atmosfer ile okyanus tabanı arasında yaşadığını düşünürsek, ekolojik sistemin çok iyi korunması gerektiğini düşünebiliriz.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski